Етикет: анализ

курсова работа Анализ на реклама кафе „Лаваца”

Предмет на изследване на нашата курсова работа е рекламата на Lavazza в списания, вестници и календари. Мотото на този вид кафе е: Най-невероятното еспресо изживяване. Това е една от най-сексапилните рекламни кампании на марката, в сравнение с всички предишни. Чрез супергероини и кафе като вълшебен еликсир пресъздава обстановката в един измислен свят, където от доста време справедливостта и сигурността са заели мястото на безредието. Това, което превръща една от тези героини в съблазнителен войн на доброто, не е някакъв магически еликсир, а е кафето еспресо. Димящо и уханно, то присъства в образа, за да внуши цялата енергия и удоволствие, което трябва да получаваме. Тези супергероини успяват винаги да се запазят съблазнителни и печелещи доверието ни, дори и в най-опасните моменти. Известно е, че в този измислен свят всичко е възможно, ако вълшебният еликсир е еспресо Lavazza.

Прочети повече

Как се изготвят казуси

Казусът е метод, при който се представя една проблемна ситуация, която е обект на анализ, с цел открояване на различни алтернативи за решение. Казусът може да бъде описание на случай, част от документ, филм и пр. Чрез използване на казуси може да се провери прилагането на теоретични постановки на практика, изпробването на различни техники в една реалистична или симулирана ситуация. Специфичните особености на казусите са:
• Представя един проблем, техника, човек, клиентска група и др. с максимално много детайли.
• Базира се на факти и на реален житейски сюжет.
• Приближава се максимално до един проблем или до истинския живот.
• Казусите могат да се свържат с теоретични постановки и служат за илюстрирането на теорията или за нейното оспорване.

Прочети повече

курсова работа по медиалингвистика Анализ на журналистическата статия „Как ни съсипват модерните технологии?“ от Анна Палазова (LifeBites.bg, 15.09.2016 г., http://www.lifebites.bg/tehnologii-sasipvat/) и интервюто с Тереза Станчева – юрисконсулт на община Костенец „Заради кукумявка зелени искат да изселят Рилския манастир“ (в. Стандарт, 25.03.2016 г., стр. 49)

Научният подход към фактите, осигуряващ документално точното разкриване на състоянието на проблема в действителността, налага употребата на лексико-граматични средства в публицистичната статия „Как ни съсипват модерните технологии?“ от Анна Палазова, които да могат да предадат понятийно точно информацията за действителността.

Прочети повече

курсова работа Анализ на комуникативните умения на Бойко Борисов

Бойко Борисов притежава огромен потенциал на най-важните черти на политическия имидж, които демонстрира както чрез политическото си говорене, така и чрез цялостното си поведение:
• Изключителност („ексклузивност”), увереност в себе си и в делото си, стигаща до безпределна самоувереност, вътрешна сила;
• Заемане на позиция “слуга на обществото”, грижа за хората, добро познаване на проблемите им, стремеж към подобряване на живота;
• Личностно зареждащи черти като ентусиазъм, бодрост, оптимизъм, провокиране на положителни емоции;
• Социално зареждащи черти като умение да влияе на хората, решителност, енергия, воля, упоритост;
• Социално-нравствени черти като високи морални качества, съответстващи на „обществения идеал”
• Високи нравствени качества – честност, порядъчност, вярност на думата.

Прочети повече