‘Cайт’ Articles at Дипломни работи, курсови работи, реферати, казуси, есета, презентации, проекти, дисертации. Курсове, уроци

курсова работа Дизайн на cайта на Министерство на отбраната

курсова работа Дизайн на cайта на Министерство на отбраната
февруари 12, 2020
Готови работи

Страницата на Министерството на отбраната е с максимално опростена навигация и интерфейс, т.е. във функционално отношение уебдизайнът отговаря на техническите познания на таргетирана аудитория – потребителите бързо и лесно се ориентират какви са предимствата да се работи с информацията, която предоставя този сайт. Дизайнът е атрактивен, привличащ погледа, събужда любопитството и отговаря на нуждите на потребителите си. Успехът в информационното противопоставяне е свързан със спечелването на доверието на хората чрез обвързване на реалните действия с информационните усилия в интернет пространството. Това изисква последователен институционален подход между всички заинтересовани страни, което може да се постигне, чрез създаване на национален документ със стандарти за изграждане на уебсайтове, правила за употреба на социални медии в интернет и непрекъснато обучение.
Сайтът на Министерството на отбраната е достъпен и високо посещаван. Достъпни сайтове са тези, които нямат бариери, пречещи на хората да ги използват. Ако сайтът остава извън индекса на търсещите машини, той престава да бъде инструмент за комуникация в Интернет. Достъпният дизайн се постига чрез използването на текст с висок контраст, предоставяне на алтернативен текст за всички изображения и използването на етикети за бутони, така че хората, които използват четец на екрана, да могат да навигират лесно в сайта.